Η ταυτότητά μας

Κρανίδι, Ερμιονίδα, Greece

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δωρεές

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου Τόδωρης Παντελεήμων ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Δήμο Ρόδου, Μυκόνου και το Δήμο Δράμας οι οποίοι κατόπιν σχετικής πρότασης ανταποκρίθηκαν και μας έστειλαν ως δωρεά το παρακάτω υλικό που περιλαμβάνει βιβλία και cd’ς. Οι δωρεές που έγιναν από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτιστικής Προβολής των Δήμων δεν εμπλουτίζουν απλά τη συλλογή μας , αλλά δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το υλικό στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί η βιβλιοθήκη.

Ένας από του στόχους αυτών των προγραμμάτων, είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές της περιοχής μας να γνωρίσουν τη παράδοση τα ήθη και τα έθιμα άλλων περιοχών της πατρίδας μας μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, ή και ακροάσεις παραδοσιακής μουσικής. Να επισημάνουμε ότι η μια Βιβλιοθήκη για να διεκδίκησει και να πετύχει δωρεά, από συγκεκριμένους φορείς θα πρέπει να συγκεντρώνει και προϋποθέσεις.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου καλύπτει τις προϋποθέσεις αφού η οργάνωση και η λειτουργία της γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, πραγματοποιεί εκδηλώσεις που προάγουν το βιβλίο, ανανεώνει τη συλλογή της τακτικά και τέλος μη ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική Βιβλιοθήκη στην Αργολίδα που φιλοξενεί κάθε μήνα "Λέσχη Ανάγνωσης".

Συλλογικό έργο Το ελληνικό παιχνίδι Μ.Ι.Ε.Τ-ΕΛΙΑ Άλκης Ξ. Ξανθάκης Ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός, Χατζιδάκις, Μάνος Ο καθρέφτης και το μαχαίρι Ίκαρος Θοδωρής Καλλιφατίδης Φίλοι και εραστές Γαβριηλίδης Θοδωρής Καλλιφατίδης Στο βλέμμα της Γαβριηλίδης Τόμας Άμπερκορν Τα 195 πράγματα που δεν θέλουν να γνωρίζετε Ενάλιος Χρήστος Κεφαλής Σκακιστική εγκυκλοπαίδεια Κέδρος, Νίκος Δαββέτας Εβραία νύφη Κέδρος, Έλενα Χουζούρη Πατρίδα από βαμβάκι Κέδρος, Γιάννης Ξανθούλης Η εκδίκηση της Σιλάνας Ελληνικά Γράμματα Βασίλης Βασιλικός Οι φωτογραφίες Ελληνικά Γράμματα Raphaële Vidaling Λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα Ελληνικά Γράμματα, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ Γιατί το Βυζάντιο Ελληνικά Γράμματα, Αλαίν ντε Μποττόν Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας Πατάκη, Τριανταφύλλου Σ Ο χρόνος πάλι Πατάκη, Ρέα Γαλανάκη Φωτιές του Ιούδα, στάχτες του Οιδίποδα Καστανιώτη, Παύλος Θ. Κάγιος Kαι με κλειστά μάτια θα βλέπω Καστανιώτη Ελένη Πριοβόλου Όπως ήθελα να ζήσω Καστανιώτη Αθανάσιος Έλλις Ίμια - Λιβάνης Γιώργος Λεονάρδος Μαγγελάνος Λιβάνης Γ. Μπαμπινιώτης Ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας Κέντρο Λεξικολογίας, Πρίμο Λέβι Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος Άγρα, Ρενέ Γκοσινί Ο μικρός Νικόλας Σύγχρονοι Ορίζοντες, Δωδεκάνησα: Σκοποί και τραγούδια Λουδουβίκου Ρουσέλ Παραμύθια της Μυκόνου Τα γεγονότα της Δράμας Μουσικοί θησαυροί Δράμας (cd)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου