Η ταυτότητά μας

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας «Οδυσσέας»

                                                                      

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας «Οδυσσέας»

 Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αιτήσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας». Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β2 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).
Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.
 Λειτούργησαν  τμήματα επιπέδου Β1 σε Άργος, Ναύπλιο, Νέα Επίδαυρο και Κρανίδι. Οι μαθητές του προγράμματος στο Ν. Αργολίδας είχαν ποσοστό επιτυχίας(100%) στις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας που διεξήχθησαν το Νοέμβριο του 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται Τρίτη –Πέμπτη   17:00-19:00 στo γραφείο του προγράμματος  στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών (πλατεία Αγίου Πέτρου),  σε όλα τα ΚΕΠ του νομού και στα ΚΔΒΜ  ώστε να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής.
 
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1) Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο,
2) Άδεια διαμονής (για υπηκόους τρίτων χωρών).
 Υπεύθυνος εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας:
 Προύντζου Φωτεινή
Τηλ. επικοινωνίας:   6977302772
 
Αιτήσεις δεκτές και στη Βιβλιοθήκη(27540-23461)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου