Η ταυτότητά μας

Κρανίδι, Ερμιονίδα, Greece

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Από τα μέλη της Λέσχης.



Στο μάζεμα της 30 Σεπτέμβρη, αποφασίσαμε να γράφουμε λίγες λέξεις για το βιβλίο ή τα βιβλία που διαβάσαμε και συζητήσαμε, μ άλλα λόγια να μη κρατάμε για μας τις γνώμες μας, αλλά να τις βγάζουμε και παραέξω.
Είναι συνηθισμένο να έχουμε διαφορετικές εντυπώσεις για ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει, καμμιά φορά μάλιστα υπάρχουν απόψεις και κρίσεις που αγγίζουν και τα δυό άκρα της κλίμακας.
Χθες το βράδυ όμως, όλοι χωρίς εξαίρεση, απλώσαμε στο τραπέζι τη χαρά μας, γιατί πάνω απ όλα το διάβασμα ενός καλού βιβλίου είναι χαρά.
Δεν υπήρξε κανένας απ την ομάδα που να μην ένιωσε χαρούμενος και χορτασμένος, που διάβασε τις «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» του Ισίδωρου Ζουργού.
Συζητήσεις έγιναν, προσεγγίσεις διάφορες υπήρξαν, διάφορες απόψεις ειπώθηκαν, απ όλους όμως αναγνωρίσθηκε πως είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που είναι από μόνο του ένα στιβαρό λιθάρι στη σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, αν και θα μπορούσαμε να πούμε «και όχι μόνο»… Είναι ένα αξέχαστο ταξίδι αυτό το βιβλίο κι αξίζει να το κάνει όποιος διαβάζει.
                                                                                                            Τα μέλη της Λέσχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου