Η ταυτότητά μας

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Λέσχη Ανάγνωσης Οκτωβρίου

Δευτέρα  20 Οκτωβρίου
6:00 μ.μ
Με λένε Γκας. Kώστα με βάφτισαν, όμως τριάντα τόσα χρόνια δεν το έχω ακούσει αυτό το όνομα, όλοι Γκας με φωνάζουν. Μου το κόλλησαν ένα βράδυ που έπαιζαν σινεμά στην πλατεία και βλέπαμε ένα αστυνομικό έργο. Γκας ο γκάνγκστερ, έτσι λέγανε όλοι το παλληκαράκι και παρόλο που δεν είχε σκοτώσει κανέναν, εκείνοι τον σκότωσαν. Γκας ο γκάνγκστερ, έτσι είπανε κι εμένα, γιατί όλοι περίμεναν πως κάποτε θα σκοτώσω ή θα με σκοτώσουν. Και μ' έδιωξαν από το χωριό. M' έστειλαν στη Γερμανία στον πατέρα μου, που ούτε τον ήξερα ούτε με ήξερε.
Στο Αμβούργο συνάντησα έναν αστείο κι ασουλούπωτο Έλληνα καπετάνιο ενός σαπιοκάραβου, που, μόλις τον είδα, είπα αν η μοίρα μου ήταν άντρας, έτσι ακριβώς, όπως αυτός, θα ήταν.
-Πότε φεύγει το βαπόρι; τον ρώτησα.
-Αύριο φεύγουμε. Φεύγουμε αύριο.

Γκας ο γκάνγκστερ

 

 Aντώνης Σουρούνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, έφυγε για τη Γερμανία, όπου είχαν ήδη μεταναστεύσει όλοι του οι συγγενείς. Mετά από μερικά εξάμηνα σε γερμανικά και αυστριακά πανεπιστήμια, ο συγγραφέας διακόπτει τη φοίτησή του και ταξιδεύει δουλεύοντας. Eργάστηκε από τραπεζικός υπάλληλος μέχρι ναυτικός και από hotel boy μέχρι επαγγελματίας παίκτης ρουλέτας.
 

Μυθιστόρημα
Αντώνης Σουρούνης
Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000
400 σελ.
ISBN 960-03-2814-5, ISBN-13 978-960-03-2814-1, [Εξαντλημένο]


Σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με το συγγραφέα ώστε να τον προσκαλούσαμε στο Κρανίδι, ο  εκδοτικός του οίκος μας ενημέρωσε ότι δεν εμφανίζεται σε παρουσιάσεις των βιβλίων του. Σεβόμαστε τη στάση σου απέναντι στη προβολή και συνεχίζουμε να  να γοητευόμαστε από τις ιστορίες του!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου